Expoziţia-tîrg „Vara la Ocniţa 2018”

În perioada 10-13 iulie 2018 la Ocniţa se desfăşoară expoziţia-tîrg „Vara la Ocniţa 2018”, ediţia a III-a.

Circa 20 agenţi economici din toată republica participă la expoziţia-tîrg din Ocniţa. Tîrgul expoziţional a fost organizat de filiala Edineţ a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldovei în colaborare cu Consiliul Raional Ocniţa.

La înmânarea diplomelor participanţilor tîrgului expoziţional, dnul Vasile Romaniuc preşedintele Consiliului Raional Ocniţa, a menţionat că bunele relaţii de colaborare dintre filială şi autorităţile publice locale au permis să le ofere locuitorilor şi oaspeţilor oraşului Ocniţa un astfel de eveniment.

Dna Inna Stanciu, directorul filialei Edineţ a CCI RM a accentuat: „Acest târg este rodul colaborării dintre Consiliul Raional Ocniţa, Secţia Economie şi filiala Edineţ a Camerei de Comerţ şi Industrie a RM şi prezintă forţa industriei şi agriculturii naţionale.

Scopul evenimentului este susţinerea producătorului autohton, promovarea produselor, brandurilor de care suntem mândri pentru că au reuşit să facă faţă schimbărilor economice, pentru că au crescut şi s-au impus pe piaţă, branduri care dorim să reziste încă mult pe piaţă.

Un alt scop al evenimentului a fost prezentarea în regiunea de nord al republicii a proiectului „Edineț – Pol de creștere economică a regiunii de nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei „Primarii pentru creștere economică”, implementat de Primăria mun.Edineț în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” și Camera de Comerț și Industrie a RM.

Astfel, la banner-ul proiectului pentru vizitatori au fost distribuite leaflete și broșure, au fost lămurite posibilităţile de dezvoltare pentru comunitate prin stimularea creării de întreprinderi în regiunea Edineț, prin noi locuri de muncă, prin oportunități de dezvoltare.

La expoziţie-tîrg au fost expuse mărfuri de larg consum, produse alimentare, mărfuri industriale etc.

Participanţii au rămas mulţumiţi de posibilitatea oferită. Vizitatorii au procurat mărfurile şi produsele direct de la producător.

De menţionat, că anual filiala Edineţ organizează 5 expoziţii-tîrg cu scopul de a încuraja şi facilita iniţierea relaţiilor de colaborare dintre întreprinzătorii autohtoni, a promova produsele şi serviciile acestora, a le propune vizitatorilor un spectru larg de mărfuri.

Distribuie acest articol: