Lansarea Cursului de instruire antreprenorială din cadrul Proiectului „Business Academy for Women” (BAW) în or.Edineţ

În data de 26-27 octombrie 2017 Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și formatorul local filiala Edineţ a Camerei de Comerț și Industrie au lansat, la Edineţ, cursul de instruire antreprenorială din cadrul Proiectului „Business Academy for Women” (BAW).

Pe parcursul a 6 zile, 25 de femei de afaceri din zona de nord a țării din diferite domenii ale economiei își vor dezvolta abilitățile pe diverse subiecte ca: descrierea business proceselor în cadrul întreprinderii, optimizarea modelelor de afaceri, instrumentele de marketing contemporan și operațiuni de export-import în contextul DCFTA.

Ana Sochirca, coordonatorul Proiectului „Business Academy for Women”, a salutat interesul manifestat de antreprenoare față de proiect și a menționat că ”Business Academy for Women” a fost elaborată în baza propunerilor și a necesităților de dezvoltare antreprenorială identificate în baza studiilor realizate. Scopul acestui Proiect este de a ajuta întreprinderile fondate de femei să se dezvolte și să fie prezente pe noi piețe.

Tatiana Batuşchina, președinte al Centrului Internațional de Promovare a Femeilor în Business (ICAWB) și partener BAW, a prezentat modulele de instruire, avantajele participării la training-uri și rezultatele care vor fi obținute de către antreprenoare. Totodată, și-a exprimat speranța că diversitatea de genuri de activități ale antreprenoarelor înscrise în program vor contribui pe viitor la inițierea de parteneriate pe termen lung.c

Inna Stanciu, directorul filialei Edineţ a Camerei de Comerț și Industrie a subliniat că filiala susține Proiectul „Business Academy for Women” implementat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii prin formatorii bine pregătiți, dar și prin alte evenimente de promovare a mediului de afaceri.

Femeile de afaceri, participante la cursurile antreprenoriale produc și prestează o varietate de produse și servicii: coaserea hainelor, lucruri handmade, producerea cerealelor, legumelor, fructelor, mierii, oferirea serviciilor IT, de consultanţă, de frumuşete, etc.

Menționăm faptul că circa 60% din participantele la instruirea BAW sunt orientate pentru a face export cu țările din Uniunea Europeană.

Proiectul „Business Academy for Women” urmărește promovarea abilităților economice și sociale ale femeilor, inclusiv și ale celor din regiunile rurale, prin reducerea inegalității de gen și sporirea accesului acestora la resurse financiare, servicii, tehnologii inovaționale și oportunități de dezvoltare. BAW a fost inițiat în luna februarie curent și are o continuitate de 18 luni. În cadrul proiectului vor fi instruite cu titlu gratuit circa 300 de femei de afaceri din Republica Moldova cum să-și eficientizeze modelul de business şi să își orienteze companiile pe care le gestionează către extinderea pieței de desfacere, inclusiv export. La finele instruirii, vor fi selectate 10 femei antreprenori care vor beneficia de granturi a câte 6 mii euro pentru implementarea proiectelor.

În premieră pentru Republica Moldova, în cadrul acestui Proiect este inclusă componenta PLATO inspirată din programul PLATO, care presupune transferul de cunoștințe de la antreprenorii experimentați către antreprenoarele care vor să crească, antreprenorii de succes au posibilitatea de ași împărtăși experiența și secretele reușitelor lor.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană (EU), implementat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Centrul Internațional de Promovare a Femeilor în Business (ICAWB).

Distribuie acest articol: