O nouă cooperare fructuoasă cu rezidenții PI Edineț în cadrul proiectului “Edineţ – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova”

În cadrul proiectului “Edineţ – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” în incinta Parcului Industrial Edineţ (PI Edineţ) la data de 26 iulie 2018 a avut loc o şedință de lucru cu actualii rezidenţi, unde s-a discutat despre problemele cu care se confruntă ei.

La întâlnire au fost prezentate rezultatele proiectului ce urmează a fi atinse: Incubatorul de Afaceri, Business HUB, platforma de cooperare pentru suport în afaceri, facilitățile de catering și recreere, hala industrială, cât şi cei 100 tineri ce vor avea capacităţi antreprenoriale îmbunătățite. Rezidenții au menționat că toate aceste servicii ce urmează a fi create sunt binevenite şi așteptate, economisind pentru ei timp şi bani.

O propunere interesantă şi necesară, menționată de către rezidenții PI Edineţ, este găsirea posibilităților de deschidere a unui laborator regional de analize pentru exportul fructelor, legumelor, inclusiv analiza solului în municipiul Edineț (la moment, unicul laborator se află în municipiul Chișinău).

Notă! Proiectul “Edineţ – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” este implementat cu suportul Uniunii Europene în cadrul inițiativei “Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG) şi implementat de Primăria municipiului Edineţ în parteneriat cu Asociația Obștească “Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” şi Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova. Durata proiectului: 24 luni (08 ianuarie 2018 – 07 ianuarie 2020). Proiectul are drept scop să îmbunătățească capacitățile locale şi a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de noi întreprinderi în municipiul Edineţ, cu impact asupra creșterii economice incluzive în regiunea de nord a Republicii Moldova.

Distribuie acest articol: