Proiectul „Edineț – Pol de creștere economică a regiunii de nord a Republicii Moldova” în Orăşelul European

În data de 12 mai 2018 cu începere de la ora 13:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” în Chișinău a fost sărbătorită Ziua Europei, marcată anual la 9 mai.

În Orășelul European vizitatorii au avut posibilitate să afle informații despre suportul pe care Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova, inclusiv despre proiectele de succes implementate în republica noastră.

Astfel, vizitatorii au aflat detalii despre proiectul „Edineț – Pol de creștere economică a regiunii de nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei „Primarii pentru creștere economică”, implementat de Primăria mun.Edineț în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” și Camera de Comerț și Industrie a RM.

La cortul nostru pentru vizitatori au fost pregătite leaflete și broșure, am avut interacțiune cu ei, am ascultat cum consideră ei că trebuie să se dezvolte un oraș, cu cine trebuie să coopereze autoritatea locală, ce cunosc despre Parteneriatul Estic, au completat chestionare, au ales cele mai bune şi originale desene ale copiilor din Edineț care au fost pictate cu subiectul „Cum arată orașul meu dezvoltat economic”.

De menţionat, proiectul „Edineț – Pol de creștere economică a regiunii de nord a Republicii Moldova” are ca obiectiv îmbunătățirea capacităților locale și a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de întreprinderi în regiunea Edineț, cu impact asupra creșterii economice incluzive în regiunea de nord a Moldovei. Aceasta este o parte indispensabilă pentru viaţa cetățenilor noștri, care au nevoie de creștere economică, locuri de muncă, securitate, oportunități de dezvoltare și drepturi.

Distribuie acest articol: