Târgul expoziţional „Primăvara la Donduşeni 2018”, ediţia a II-a, 20-22 mai 2018

În perioada 20-22 mai 2018 la Donduşeni a avut loc Târgul expoziţional „Primăvara la Donduşeni 2018”, ediţia a II-a.

Circa 20 de agenţi economici din Chişinău, Bălţi, Găgăuzia, Sângerei, Ungheni, Râşcani, Briceni, Donduşeni, Edineţ participă la târgul expoziţional organizat de filiala Edineţ a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldovei în colaborare cu Primăria Donduşeni, Consiliul raional Donduşeni.

Târgul expoziţional „Primăvara la Donduşeni 2018”  rămâne a fi o oportunitate pentru promovarea produselor şi serviciilor companiilor autohtone. Scopul evenimentului a fost susţinerea producătorului autohton, crearea premiselor pentru lansarea produselor competitive pe piaţă, un mod de stimulare a activităţii antreprenoriale. Nu în ultimul rând, acesta oferă posibilitatea de a stabili contacte de afaceri, a face schimb de experienţă şi a cerceta piaţa din regiunea de nord. La târg au fost expuse mărfuri de larg consum, produse alimentare, mărfuri industriale etc.

În cadrul tîrgului expoziţional vizitatorii au aflat detalii despre proiectul „Edineț – Pol de creștere economică a regiunii de nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei „Primarii pentru creștere economică”, implementat de Primăria mun.Edineț în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” și Camera de Comerț și Industrie a RM.

La banner-ul proiectului pentru vizitatori au fost distribuite leaflete și broșure, a avut loc interacţiunea cu ei, au fost lămurite posibilităţile pentru comunitate şi anume, că proiectul „Edineț – Pol de creștere economică a regiunii de nord a Republicii Moldova” are ca obiectiv îmbunătățirea capacităților locale și a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de întreprinderi în regiunea Edineț, cu impact asupra creșterii economice incluzive în regiunea de nord a Moldovei. Aceasta este o parte indispensabilă pentru viaţa cetățenilor, care au nevoie de creștere economică, locuri de muncă, securitate, oportunități de dezvoltare și drepturi.

De menţionat, expoziţia-târg  se organizează anual, cu scopul de  a încuraja şi facilita iniţierea relaţiilor de colaborare dintre întreprinzătorii autohtoni, a promova produsele şi serviciile acestora, a le propune vizitatorilor un spectru larg de mărfuri.

Distribuie acest articol: