Au demarat lucrările de amenajare a zonei verde în Parcul Industrial Edineţ

În data de 18 martie 2019, la Parcul Industrial Edineţ (PI) a demarat amenajarea zonei verde de recreere. Obiectivul general al acestei acţiuni este creșterea infrastructurii fizice în cadrul PI pentru stimularea și susținerea potențialilor rezidenți să investească și să creeze noi locuri de muncă. Crearea zonei verzi de recreere este una din multiplele activităţi, care toate împreună oferă un loc de muncă favorabil și confortabil pentru cei circa 150 angajați și viitorii angajați în cadrul PI. Tot cu acest scop, a fost creat un spațiu de catering şi acum s-a început amenajarea zonei verde de recreere. Aceasta, la rândul său, va include lucrări de plantarea ierbii, arborilor și arbuștilor, instalarea de bănci, scaune și crearea de alei, preliminar a fost organizată licitația pentru lucrările necesare. Pentru asigurarea vizibilităţii proiectului va fi instalat un panou informativ permanent pentru zona verde.

Astfel de elemente, au fost gândite de echipa de implementare ca o modalitate foarte bună de a spori relațiile interpersonale, comunicarea și legătura dintre angajați în cadrul PI. Sigur  pentru PI, este extrem de important să se asigure un mediu de lucru confortabil pentru atragerea populației active în câmpul muncii pe teritoriul său și pentru menținerea celor 150 de angajați actuali. Amenajarea zonei verde va fi o posibilitate de odihnă și comunicare nu numai pentru rezidenți și  angajații acestora, dar şi pentru întreaga comunitate din regiune.

De menţionat, în Parcul Industrial Edineţ se pot regăsi nu numai START-Up, dar şi companiile dezvoltate cu idei de business noi, creative şi inovative. În acest scop, prin intermediul proiectului se creează condiţiile necesare pentru muncă şi recreere, fiind un magnet pentru business-ul din regiune.

Notă: proiectul „Edineț – Pol de creștere economică în regiunea de nord a Republicii Moldova” implementat de Primăria municipiului Edineț în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Integrată și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică”(M4EG), Republica Moldova

Distribuie acest articol: