„Festivalul Florilor de Toamnă 2017”, ediţia I-a, mun. Edineţ, 14-15 octombrie 2017

„Festivalul Florilor de Toamnă 2017”, ediţia I-a, a îmbrăcat mun.Edineţ în frumoase haine coloristice tomnatice, adunând 32 de participanţi. Festivalul este organizat de filiala Edineţ a CCI RM şi Primăria municipiului Edineţ, partenerul mass-media „Curierul de Edineţ”.

Scopul Festivalului Florilor este de a atrage atenţia la Edineţ pentru a aduce beneficii economice localnicilor, fie ca este vorba de persoane fizice sau juridice (hrana locală, produse meşteşugăreşti, servicii turistice, etc.). Festivalul a adus împreună florişti, elevi, artişti, producători al căror scop este de a da grandoare acestui festival, de a ilustra frumuseţea, nobleţea, coloristica cu care florile au putut îmbrăca centrul oraşului.

La festival sunt activităţi captivante şi cognitive: Atelier de coroniţe din flori, Pălarii cu flori, Expoziţii hand-made, Atelier desen cu NEXUS, MasterClass cu Svetlana Codreanu, Atelier de plantat flori, Atelier de ikebană cu Diana Viziteu. După inaugurarea oficială a festivităţii, buna dispoziţie a participanţilor şi vizitatorilor este susţinută de artiştii locali cu un program de concert.

Comitetul organizatoric s-a străduit să fie cât mai original şi ingenios, incluzând în program diverse activităţi, inclisiv Dansuri cu grupa «Dancing Ladies», Clownada, Teatru în aer liber „Izumrud”, Cooking show cu Veronica Marchitan (atelier de lucru cu aluatul pentru copii).

I-a surprins plăcut pe vizitatori demonstraţia florală cu Victor Grib.
Mulţumim mult pentru susţinerea iniţiativei Primăriei Edineţ, Consiliului Raional Edineţ, partenerului mass-media „Curierul de Edineţ”, Staţiei Tinerilor Tehnicieni, colectivului de dans „Радуга”.

De menţionat, că printre membrii Camerei de Comerţ şi Industrie a RM din aria de activitate a filialei Edineţ se numără şi un floricultor împătimit, cu vârsta de 33 de ani, Victor Grib din satul Trinca. Discutând într-o zi cu dânsul despre activităţile pe care le-am putea desfăşura cu suportul CCI, Victor a propus, nu în glumă, ci în serios, că ar fi frumos să lansăm organizarea unui festival al florilor de toamnă, care să adune iubitorii de flori din tot raionul. Am meditat cu întreaga echipă şi ne-am aventurat în realizarea ideii. Astfel, din petalele cu propuneri am format buchetul florilor de toamnă întrunit în cadrul acestui nou festival.

Distribuie acest articol: