Ghidare profesională pentru fete în STEM al doilea eveniment ”La o cafea cu oameni de succes”

Pe 10 mai 2019 la Parcul Industrial Edineţ, a avut loc al doilea eveniment din seria de evenimente sub genericul ”La o cafea cu oameni de succes” organizat de Edineț Business Hub. Speakerul evenimentului a fost Marina Stanciu cu experiență in STEM (Știința, Tehnologie, Inginerie și Matematică) din Milano și Londra, care a făcut ghidare profesională pentru tinerii din Edineţ în STEM.

 Alegerea unei profesii într-o lume plină de oferte este o adevărată provocare. Cei 26 de tineri participanţi au avut oportunitatea să facă cunoştinţă cu patru domenii care ocupă tot mai mult teren pe piaţa muncii (Știință,Tehnologie, Inginerie și Matematică), au primit o busolă a carierei, au discutat despre formarea carierei şi paşii care trebuie urmaţi pentru a-ţi găsi vocaţia şi a obţine succes.

Tinerii au obţinut susţinerea şi motivarea în dezvoltarea personală şi profesională pe exemple de persoane renumite, au făcut exerciţii practice, care va ajuta să se cunoască pe sine şi să releveze multiplele căi ce pot fi urmate în viaţă.

Pe final, participanţii au plecat cu un imbold puternic de aşi realiza visele, iar domnişoarele fiind mai motivate de ași selecta profesia pe viitor în domeniul IT.

Distribuie acest articol: