Pandemia oferă noi posibilități de START -UP

Pandemia oferă noi posibilități de START -UP, aceasta o demonstrează cei 47 tineri participanți la Etapa I  Hackaton ”Identificarea ideilor de afaceri” a Programului „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, program implementat de ODIMM. Etapa I Hackaton ”Identificarea ideilor de afaceri” a fost desfășurată  de filiala Edineț a CCI RM online prin intermediul platformei ZOOM în perioada 02-03 septembrie 2020.

Pe parcursul a două zile, viitorii antreprenori au încercat să-și transforme ideile în prototipuri funcționale de afaceri, totodată testându-și și abilitățile antreprenoriale, au participat activ la discuții, și-au prezentat ideile de afaceri prin prizma metodei Lean Canvas.

În curând, ideile de afaceri ale viitorilor antreprenori vor fi conturate în cadrul celei de-a doua etapă, care presupune un curs de formare pentru tinerii care urmează să pășească cu siguranță în lumea afacerilor. Aceștia, precum și alții care s-au înregistrat pentru a participa la etapa respectivă – „Formarea antreprenorială”, vor beneficia de 6 zile de instruire în domeniul inițierii și gestionării unei afaceri, pentru ca, ulterior, să beneficieze de oportunitatea de a aplica și în cadrul Programului de Granturi.

De menționat, că tinerii antreprenori vor beneficia de granturi în mărime de până la 180 mii lei cu 20% contribuție personală.

Distribuie acest articol: