Promovarea sectorului IT în rândul tinerilor la Business HUBul din Edineț

La data de 20 decembrie 2019, la Business HUBul din Parcul Industrial Edinet, a avut loc a 6-a ședință de relaționare a Platformei de Cooperare și Suport în Afaceri (PCSA) în cadrul proiectului “ Edineț pol de creștere economică în regiunea de Nord a RM” finanțat de Uniunea Europeana, Inițiativa ”Primarii pentru Creștere Economică”(M4EG) cu genericul ” Totul ce trebuie sa știi despre sectorul IT pentru a-ți dezvolta o carieră de succes acasă”.

La eveniment au participat cca 30 de tineri ambițioși și creativi din mun Edineț , ce au manifestat interes în domeniul IT.

Evenimentul a fost organizat împreună cu echipa de experți ai Asociației pentru dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) si compania IT MeraxSoft Bălți, ce au familiarizat tinerii cu acest domeniu emergent, prezentându-le etapele de elaborare a unui produs soft dar și posibilitățile de angajare in domeniul IT: cerințele pe piață (competențe și cunoștințe de bază necesare).

În cadrul proiectului au fost organizate 6 ședințe a PCSA, cu suportul membrilor acesteia (ACETI, ANCD, ADR Nord, AGEPI), scopul cărora a fost de a consolida relațiile dintre actorii naționali, regionali și locali pentru a asigura expertiza necesară în mun. Edineț și a oferi suport tinerilor și mediului antreprenorial pe diferite aspecte de interes major.

Ținem să menționăm, că evenimente ale platformei vor fi organizate în continuare, la Business HUBul din PI Edineț, în dependență de problemele și necesitățile tinerilor și mediului antreprenorial din regiunea de Nord a Moldovei.

Doar cu tineri creativi și inovativi, avansați în IT, mun Edineț va putea să-ți mențină cursul în a deveni un oraș inteligent și un Pol de Creștere Economică în Regiunea de Nord a Republicii Moldova.

Distribuie acest articol: