Vizita la Edineţ a managerului de proiecte SES Germania

În data de 20 septembrie 2018 cu o vizită de lucru la filiala Edineţ a fost dna Ute Sonnen, Manager de Proiect SES în Republica Moldova.

Pe parcursul vizitei dna Ute Sonnen a vizitat Centrul de Excelenţă în Horticultură şi Tehnologii Avansate din Ţaul, Donduşeni, Şcoala Profesională din Cupcini, Edineţ, Parcul Industrial Edineţ a avut întâlniri cu dnul Constantin Cojocari, primarul mun.Edineţ, dnul Artur Reşetnicov, administratorul PI, dnul Mircea Morari, secretatul municipiului, dna Domnica Popovici, preşedintele AO „Oamenii pentru Oameni”. S-au discutat mai multe întrebări ce ţin de învăţămîntul dual, aprovizionarea cu apă, servicii de canalizare şi problema oricărui municipiu – problemă deşeurilor menagere şi experienţa germană în aceste domenii. Posibilitatea aplicabilităţii experienţiei germane la noi în regiune prin proiectele SES a fost principala abordare a discuţiilor.

La Parcul Industrial Edineţ dna Ute Sonnen a fost informată despre proiectul “Edineţ – pol de creştere economică în regiunea de nord a Republicii Moldova” care este susținut financiar de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică”. În discuţie au fost puse întrebările ce ţin de atragerea rezidenţilor în parc, iniţierea START-UP-urilor, formarea profesională a persoanelor tinere, ocazie de a iniţia încă o sinergie a proiectelor întru dezvoltarea capacităţilor de producere, economice şi sociale a comunităţii în întregime.

De menţionat, filiala Edineţ a CCI colaborează cu SES Germania din anul 2010, fiind realizate circa 20 proiecte în diverse domenii. Serviciul Experți Seniori (SES) Germania care este una dintre organizațiile germane – lidere în domeniul voluntariatului și delegării experților și managerilor pensionați. SES consolidează competențele locale în dezvoltarea întreprinderilor şi comunităţii în întregime prin ajutor practic, dezvoltarea de noi perspective şi oportunităţi, consiliere individuală şi consultanţă.

 

Distribuie acest articol: