Finalizarea cursului de instruire în cadrul PNAET la Ocniţa, 22-31 mai 2017

În perioada 22-31 mai 2017 la Ocniţa, un grup de 26 tineri a participat la cursuri de instruire în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) „Componenta I: Instruire şi consultanţă antreprenorială” (implementator – Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Cursurile de instruire au durat 10 zile / 50 ore.

Tinerii au fost instruiţi în cele 6 module:

a) Înregistrarea afacerilor şi legislaţia în domeniu;
b) Planificarea afacerilor;
c) Managementul financiar;
d) Contabilitate;
e) Managementul resurselor umane;
f) Marketing şi vânzări.

Cursurile au cuprins:

  • sesiuni teoretice;
  • sesiuni practice;
  • vizită la întreprindere de succes SA FITING;
  • vizită la filiala Ocniţa a B.C. „Moldova-Agroindbank” S.A.

Participanţii au vizitat SA FITING – întreprindere specializată în producerea accesoriilor de mobilier, uneltelor de grădinărit, dispozitivelor de închidere şi hardware, fiting-urilor pentru fixarea conductelor, accesoriilor cuptoare, ce s-a lansat pe piaţa locală şi internaţională şi înregistrează succese.

În cadrul cursului pentru facilitarea accesului tinerilor întreprinzători la resurse financiare necesare pentru iniţierea şi dezvoltarea propriei afaceri a fost petrecută o vizită la filiala Ocniţa a B.C. „Moldova-Agroindbank” S.A.

De menţionat, că tinerii din Ocniţa sunt foarte activi în cadrul programului, accesând „Componenta II: Obţinerea creditelor în valoare maximă de până la 300.000 lei” (perioada de rambursare maxim 5 ani) cu o porţiune de grant nerambursabil (40%).

Distribuie acest articol: