Azi, tehnologia de printare 3D are aplicabilitate în diverse domenii, începînd cu industria constructoare de mașini și finalizînd cu medicina. Ce pare mai dificil pentru noi – este să aplicăm și să utilizăm în mod eficient ”Imprimarea 3D pentru distracţie şi profit” – anume aceasta este tema ultimului din cele 5 traininguri menite să îmbunătăţească abilităţile şi capacităţile tinerilor, organizat la data de 24 iulie 2019 la Parcul Industrial Edineț în cadrul proiectului “Edineţ – Pol de creştere economică în regiunea de nord a Republicii Moldova”, finanţat de Uninunea Europeană.
Circa 20 tineri cu iniţiativă, lideri participanți la training au descoperit beneficiile integrării tehnologiei 3D în viaţa cotidiană și au devenit încrezători în rezultatele pe care această tehnologie le poate oferi. Pe parcursul instruirii au învățat cum să instaleze, să alimenteze imprimanta cu consumabile și să studieze cum anume funcționează softul de printare al imprimantei, botezată de ei – Imprimanta Petea. Apoi participanții au făcut și un test de printare, obținînd brandul creat de ei personal. Și sigur, a fost pe înțelesul tuturor participanților, că este doar o chestiune de timp până când beneficiile tehnologiei 3D vor fi colectate în totalitate de comunitate.
Faptul înțeles azi de participanți, că această tehnică permite personalizarea produsului finit, fără costuri suplimentare și într-un timp relativ scurt, comparativ cu alte procedee şi va fi lor de mare folos pe viitor. În plus, atunci cînd dorești să dai viață unei idei originale, verificând și dezvoltând designul în toate amănuntele lui, printarea 3D va fi cel mai potrivit procedeu pentru ei, cu atît mai mult că acum imprimanta 3D este accesibilă la Parcul Industrial Edineț, achiziționată cu suportul Uniunii Europene.
De menționat, că toate acestea învățate azi de tinerii participanți le oferă posibiliatea utilizării în propria afacere şi o calificare mai bună pentru un nou job.