În regiunea de nord s-a finalizat etapa a II a Programului ”Start pentru tineri”

În data de 19 decembrie 2019 la Edineț și Drochia circa 60 tineri au finalizat etapa a II a Programului ”Start pentru tineri”, care are drept scop integrarea tinerilor din Republica Moldova în circuitul economic prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile.

La program participă tinerii doritori de a lansa o afacere sau care au inițiat și conduc o întreprindere  nou-înregistrată pe teritoriul Republicii Moldova, în zonele rurale și urbane cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani.

Această etapă a inclus următoarele activități: selectarea tinerilor în baza ideilor de afaceri prezentate în nota de concept; instruirea în inițierea afacerii; elaborarea și prezentarea proiectului investițional; accesarea suportului consultativ prin „business voucher”.

Scopul etapei date este de a oferi suport tinerilor în testarea ideii de afaceri și elaborarea proiectului investițional.

Derularea etapei a II-a a fost asigurată de filiala Edineț a CCI RM.

Tinerii ce au finalizat cu brio etapa a doua vor merge mai departe la etapa a III-a. Concursul proiectelor investiționale și finanțarea nerambursabilă.

De menționat, Pentru implementarea Programului cu o durată de 3 ani vor fi alocați de 60 de milioane de lei din bugetul de stat. Acesta este implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Distribuie acest articol: